De Belangrijkste Uitdagingen voor Cybersecurity in Zorginstellingen en onze Proactieve Aanpak bij Route443

De zorgsector staat voor unieke en complexe uitdagingen op het gebied van cybersecurity. Bij Route443 begrijpen we deze uitdagingen en hebben we een op maat gemaakte aanpak ontwikkeld om zorginstellingen te helpen deze het hoofd te bieden. We leggen de nadruk op Identity and Access Management (IAM), Zero Trust, het ‘assume breach’-principe, en proactieve benaderingen van potentiële bedreigingen. Bovendien houden we rekening met specifieke Nederlandse en Europese wet- en regelgeving, zoals bijvoorbeeld de NIS2-richtlijn.

Uitdagingen voor Zorginstellingen:

 1. Bescherming van Gevoelige Gegevens: Zorginstellingen beheren uiterst gevoelige patiëntinformatie, wat hen tot aantrekkelijke doelwitten maakt voor datadiefstal.
 2. Toenemende Ransomware-Aanvallen: De zorgsector is vaak het doelwit van ransomware-aanvallen, wat de beschikbaarheid van kritieke systemen in gevaar brengt.
 3. Compliance met Wet- en Regelgeving: Zorginstellingen moeten voldoen aan strikte regelgeving, zoals de GDPR en NIS2

Onze Aanpak bij Route443:

 1. IAM in de Zorg: We implementeren krachtige Identity and Access Management (IAM) oplossingen om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot patiëntgegevens en andere gevoelige informatie. We streven naar “Passwordless”.
 2. Zero Trust Framework: We passen het Zero Trust-framework toe, wat inhoudt dat we nooit impliciet vertrouwen, zelfs niet binnen de eigen netwerkomgeving van de zorginstelling. Toegang wordt continu gecontroleerd.
 3. ‘Assume Breach’-Mentaliteit: We hanteren het ‘assume breach’-principe, wat betekent dat we ons proactief voorbereiden op potentiële inbreuken en deze detecteren voordat ze schade kunnen aanrichten. Bij ons is het niet de vraag óf kwaadwillenden binnenkomen, maar hoe en wanneer én hoe wij samen met u het ze zo moeilijk mogelijk kunnen maken. Want ook voor Cyber criminelen geldt dat ze altijd kiezen voor de weg van de minste weerstand.
 4. Proactieve Bedreigingsdetectie en Respons: We monitoren voortdurend op verdachte activiteiten en gebruiken geavanceerde tools voor dreigingsinlichtingen om potentiële bedreigingen te identificeren en onmiddellijk te reageren.
 5. NIS2-Compliance: We helpen zorginstellingen bij het voldoen aan de NIS2-richtlijn door maatregelen te implementeren om essentiële diensten te beschermen tegen cyberdreigingen.

Wat Dit Betekent voor Zorginstellingen:

 • Bescherming van Gevoelige Gegevens: Patiëntinformatie wordt veilig bewaard en beschermd tegen datadiefstal.
 • Weerstand tegen Ransomware: Onze beveiligingsmaatregelen weerstaan ransomware-aanvallen en minimaliseren de impact ervan.
 • Compliance met Wet- en Regelgeving: We zorgen ervoor dat zorginstellingen voldoen aan nationale en internationale regelgeving, wat boetes en juridische consequenties voorkomt.

 

Bij Route443 begrijpen we dat de zorgsector specifieke behoeften heeft op het gebied van cybersecurity en naleving van wet- en regelgeving. Onze aanpak is afgestemd op deze behoeften, met als doel het minimaliseren van de ‘security debt’ in de zorgomgeving. We werken nauw samen met zorginstellingen om ervoor te zorgen dat ze hoogwaardige zorg kunnen blijven bieden, met de geruststelling dat hun digitale activa veilig zijn.

Route443 services

Strategie

In de snel evoluerende wereld van cybersecurity speelt de strategieafdeling van Route443 een cruciale rol. Deze afdeling fungeert als het kloppende hart dat continu de vinger aan de pols houdt bij de nieuwste ontwikkelingen in de cyberwereld.

Projecten

In de wereld van cybersecurity is implementatie van strategieën en adviezen van cruciaal belang. Onze Projectenafdeling vormt de ruggengraat van deze uitvoering, in nauwe samenwerking met onze Strategieafdeling.

Support

Bij cybersecurity draait het niet alleen om implementatie; het draait ook om voortdurende zorg en beheer. Dat is waar onze Support Afdeling in beeld komt. Ze nemen de zorg op zich voor de oplossingen en omgevingen die zijn geïmplementeerd door onze Projectenafdeling, inclusief maatwerk SIEM en incident response.

Consultancy

Onze Consultancy Afdeling is de plek waar de best opgeleide security specialisten op alle niveaus en kennisgebieden samenkomen om onze klanten te ondersteunen, te adviseren en bij te staan bij interne security projecten.

IK BEN GEHACKT
Als u gehackt bent dan kan ons team u helpen de lopende aanval te stoppen, zodat u uw bedrijfsactiviteiten zo snel mogelijk kunt hervatten. Daarna kunnen wij u helpen beter op dit soort situaties voorbereid te zijn en openstaande beveiligingslekken te dichten!

Bel +31 (0)85 303 94 78

om direct uit te komen bij ons 24-7 team!