Veilig inloggen

Onze aanpak

Een goed beveiligde IT omgeving start met een goed slot. Het gebruik van alleen een wachtwoord is niet langer voldoende. Net zoals een bankpas, is het veiliger om een wachtwoord (iets dat je weet) te combineren met iets dat je hebt (je bankpas). Dat is precies wat je je bij twee- of multifactor-authenticatie moet voorstellen. Een degelijk slot dat als eerste beveiligingslaag staat tussen jouw persoonlijke omgeving en de buitenwereld. Op die manier maakt u het een hacker of cyber crimineel veel lastiger, omdat een hacker die uw wachtwoord heeft bemachtigd hier simpelweg niet voldoende aan heeft. 

Multi-factor
Een eenvoudige stap en methode om uw medewerkers veiliger te laten inloggen, is door het gebruik van een extra inlogmethode eraan toe te voegen. Denk hierbij aan een extra inlogcode in de vorm van een SMS of een bevestiging middels een app. Dergelijke technieken zijn inmiddels flink uitgebreid en bestaan veelal uit een keuze uit de veilige inlog methode door uw medewerker. We noemen dit multi factor authenticatie. Hiermee kan uw medewerker gebruik maken van een veilige inlog methode, afhankelijk van de wensen en situatie. Veiligheid staat hierbij voorop, maar de bruikbaarheid staat centraal. 

Multifactor-authenticatie bestaat uit 3 onderdelen:

  • iets wat je weet (wachtwoord, pincode, paswoordzin)
  • een object dat je bezit (sleutel, keycard, badge)
  • iets wat je bent (vingerafdruk, gezichtsherkenning)

Passwordless
In bepaalde situaties kan het wenselijk zijn om helemaal geen wachtwoord meer te gebruiken. Een hacker zou behalve uw wachtwoord ook de extra code kunnen onderscheppen, en op die manier alsnog toegang kunnen verkrijgen tot uw organisatie. Deze methode van inloggen wordt vaak passwordless genoemd. Hierbij wordt er niet langer gebruik gemaakt van een wachtwoord, maar wordt het wachtwoord vervangen door iets anders. Denk hierbij aan een veilige digitale sleutel, het gebruik van gezichtherkenning of andere oplossingen. Een veilige inlogmethode zonder wachtwoorden wordt mogelijk wanneer uw IT omgeving of applicaties dit ondersteunen.   

verbeter uw Cyber weerbaarheid

Meer weten over de techniek?

Jazeker! Wij gaan er in onze aanpak vanuit dat wij zoveel als mogelijk applicaties en diensten aan een centraal inlogplatform koppelen, zodat uw medewerkers maar 1x (maar dan wel heel veilig) hoeven in te loggen waarna ze toegang krijgen tot alles dat ze nodig hebben om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Wij zijn in de loop der jaren een enorme hoeveelheid aan integratie vraagstukken en applicaties tegengekomen die wij als standaard koppeling kunnen aanbieden. Wij bieden maatwerk oplossingen voor complexe applicatie integraties, waarbij veelal aanpassingen aan de software nodig zijn. 

Wij gebruiken bij voorkeur bestaande technieken en protocollen, zoals SAML of OpenID connect. De meeste Cloud applicaties bieden hier ook al ondersteuning voor. Daar waar een applicatie deze  mogelijjkheden niet ondersteund hebben we andere aanvullende oplossingen voorhanden.