Moderne Werkplek

Onze aanpak

Altijd en overal toegang tot uw applicaties en bestanden met een veilige moderne werkplek. Een werkplek met en in de Cloud, waarbij veiligheid voorop staat maar de gebruiker centraal. Bruikbaarheid en veiligheid volledig in balans, altijd en overal.

Verandering
Een snel vernieuwende wereld heeft tot gevolg dat we ons werk ook steeds opnieuw en op eigentijdse wijze organiseren. We werken allemaal meer vanuit huis, vanaf andere locaties en vaak met vele verschillende apparaten. Niet alleen de manier waarop we (samen)werken en communiceren verandert. Ook de behoeften en (beveiliging) eisen die wij stellen aan onze hedendaagse werkplek, veranderen mee. De hoge mate van digitalisering noopt organisaties tot versnelde aanpassing van hun IT om werplekken van medewerkers optimaal te faciliteren, uiteraard op een zo veilig en gebruikersvriendelijk mogelijke manier.

Cloud
Vaak wordt de term “moderne werkplek” gebruikt, aangezien een traditionele werkplek op het gebied van beheer, gebruik en veiligheid niet langer aansluit bij – noch kan voorzien in – de hedendaagse werkplekbehoeften. Modern duidt hierbij met name op het gebruik van Cloud diensten, bijvoorbeeld Microsoft Office 365. Door benutting van de mogelijkheden die de Cloud biedt, kunnen wij de problemen die een traditionele werkplek nu veroorzaakt, wegnemen. Een Moderne Werkplek kenmerkt zich door zelfredzaamheid (selfservice) en biedt laagdrempelige toegang tot applicaties, data en andere bedrijfstoepassingen. Dit alles op een gecontroleerde en veilige manier, ongeacht apparaat of locatie.

Gebruikersvriendelijke beveiliging
Wij zien een veilige moderne Cloud gebaseerde werkplek als een belangrijk onderdeel van uw Cyber Security beleid, simpelweg door de mogelijkheden die de Cloud kan bieden om uw werkplek optimaal maar vooral gebruikersvriendelijk kan beveiligen. Hierbij horen uiteraard ook uw applicaties, bestanden en eventuele printers. Een goede Cyber Security bescherming komt samen op een moderne werkplek, waarvoor de juiste aandacht en expertise nodig is. 

dat wil ik ook!

Veel bedrijven waren al óf gaan nu in hoog tempo aan de slag met Office 365 en Azure diensten van Microsoft: een serie gebundelde cloudapplicaties voor de zakelijke markt.  Medewerkers hebben altijd en overal de beschikking over email en bestanden, en kunnen eenvoudig en veilig met elkaar samenwerken. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar met de aanschaf ervan bent u er natuurlijk nog niet. Hoe richt u zo’n digitale werkplek nu het beste in voor de specifieke taken van uw medewerkers en hoe helpt u hen gebruik te maken van het potentieel dat Office 365 te bieden heeft? Hoe zorgt u ervoor dat het veilig en gecontroleerd is? Het is belangrijk om hier goed over na te denken en u te laten adviseren, want altijd en overal klinkt dan wel mooi maar het betekent niet vanzelfsprekend veilig en beveiligd.

Meer weten over de techniek?

Een grote misvatting is dat de cloud provider, bijvoorbeeld Microsoft, zorgt voor de volledige beveiliging van uw cloud omgeving. De verantwoordelijkheid voor cloud security is een gedeelde verantwoordelijkheid tussen de cloud provider en de cloud gebruiker. De cloud provider levert de mogelijkheden en technologieën om uw cloud optimaal te beveiligen en helpt om voor een veilige basis te zorgen. Maar het toepassen van de juiste configuraties, instellingen en combinaties hiervan zijn voor rekening van de gebruiker. U dus :)

Jazeker! Wij gaan er in onze aanpak vanuit dat wij zoveel als mogelijk applicaties en diensten aan een centraal inlogplatform koppelen, zodat uw medewerkers maar 1x (maar dan wel heel veilig) hoeven in te loggen waarna ze toegang krijgen tot alles dat ze nodig hebben om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Wij zijn in de loop der jaren een enorme hoeveelheid aan integratie vraagstukken en applicaties tegengekomen die wij als standaard koppeling kunnen aanbieden. Wij bieden maatwerk oplossingen voor complexe applicatie integraties, waarbij veelal aanpassingen aan de software nodig zijn. 

Jazeker! maar ook weer niet helemaal. Microsoft heeft een groot aantal Cloud diensten beschikbaar die naadloos aansluiten op de moderne werkplek. Er zijn echter ook situaties waarbij het gebruik van alleen Cloud diensten simpelweg niet past of niet aansluit bij uw organisatie. Dat kan zijn door wet of regelgeving, maar ook door het gebruik van "legacy applicaties" welke nog niet helemaal gereed zijn voor gebruik in de Cloud. Wij begrijpen dat en leveren in dergelijke situaties "hybride" oplossingen, zodat u maximaal gebruik kunt maken van zowel de Cloud als uw bestaande omgeving en oplossingen.

Wij gebruiken bij voorkeur bestaande technieken en protocollen, zoals SAML of OpenID connect. De meeste Cloud applicaties bieden hier ook al ondersteuning voor. Daar waar een applicatie deze  mogelijjkheden niet ondersteund hebben we andere aanvullende oplossingen voorhanden. 

Jazeker!  Zaken als veilige verbindingen en veilig opslaan van gegevens zijn onze uitganspunten in alles wat wij doen dus ook hiervoor.